Λογότυπο Ψυχική Υγεία

Μαρτυρίες από την εμπειρία τους

Οι συνεδρίες ή οι θεραπευτικές συναντήσεις, με στόχο τη συμβουλευτική ψυχολογική βοήθεια ή τη ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, διεξάγονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου δίνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, στο σεβασμό της προσωπικότητας του “άλλου” (του συμβουλευομένου – πελάτη), στην αποδοχή και στην ενσυναίσθηση – δηλαδή στην κατανόηση των συναισθηματικών του αναγκών.

Η επίτευξη των στόχων του ενδιαφερομένου συμβουλευομένου και το επιτυχημένο αποτέλεσμα μέσα από την εξατομικευμένη αυτή θεραπευτική συνεργασία – ή τη θεραπευτική “συμμαχία” όπως στην ουσία είναι, έγκεινται ανάμεσα σε άλλα στοιχεία, στην άρτια επιστημονική κατάρτισή του ειδικού, στη δεινότητά των χειρισμών του, στο χαρακτήρα του ως άνθρωπο, στις πλούσιες εμπειρίες ζωής που διαθέτει και στην περιέργεια του να φθάσει στην άκρη του νήματος ως προς το γιατί ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει δυσκολίες ή βασανίζεται από διάφορα συμπτώματα.

Κυρίαρχα όμως επιπλέον, ένα καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα, σχετίζεται απόλυτα με την ετοιμότητα του ίδιου του ενδιαφερομένου να λάβει βοήθεια. Η απόφασή του να κάνει κάτι εμπράκτως για το πρόβλημά του, είναι καταλυτική, αντί μόνο να επαναλαμβάνει μοιρολατρικά πόσο δυστυχισμένος, άτυχος, ή θύμα είναι στη ζωή, ή να αναβάλει τη λήψη επαγγελματικής βοήθειας, με την ψευδαίσθηση ότι θα τα καταφέρει μόνος του να τα ξεπεράσει όλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα, πρέπει να προστεθεί και ο καθοριστικός ρόλος που παίζει η χημεία που θα υπάρξει μεταξύ των δύο πλευρών και που μαζί με τους άλλους παράγοντες, θα διαμορφώσουν την ποιότητα της σχέσης που μέλλει να αναπτυχθεί, σχέση Ψυχοθεραπευτή και Θεραπευμένου, Σύμβουλου και Συμβουλευόμενου.

Πρόκειται για μία θαυμάσια – και μεταφορικά μιλώντας “μαγική” – συνεργασία, που δίνει προοπτική ζωής – πέραν συχνά των προσδοκωμένων αρχικά! Πρόκειται όμως και για μία ιδιαίτερη και ευαίσθητη επαγγελματική συνεργασία. Ο ειδικός καλείται να λειτουργήσει απέναντι στον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε, σε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο, επιχειρώντας να του αγγίξει τις πιο τραυματισμένες και δύσκολες πλευρές της προσωπικότητας του, που κουβαλούσε επί χρόνια και έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.

Ο δε συμβουλευόμενος-θεραπευόμενος, καλείται να δεσμευθεί σε σταθερή βάση σε αυτή τη δουλειά με τον εαυτό του που στην ουσία πρόκειται για μία επένδυση στον εαυτό του. Χωρίς δέσμευση, αποτέλεσμα με διάρκεια και βάθος, δεν υπάρχει.

Η συμβουλευτική διαδικασία είναι ουσιαστικά ένα «ταξίδι» καλύτερης γνωριμίας καταρχάς με τον εαυτό μας.

Ξανασυστηνόμαστε!

Μέσα από τη συμβουλευτική, ψυχολογική ή ψυχοθεραπευτική στήριξη

ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ και ΓΟΝΕΩΝ ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, οι θεραπευόμενοι, έρχονται σε επαφή με πλευρές του – αθέατου με “γυμνά μάτια” – εαυτού τους.

Αποκτούν καλύτερη επίγνωση των συναισθημάτων τους και των υποσυνείδητων κινήτρων που δρουν μέσα τους ως αίτια των εσωτερικών τους συγκρούσεών ή των συγκρούσεων τους στις σχέσεις τους με τους άλλους. Ρίχνουν φως, όπως κάνουν τα φώτα πορείας ενός αυτοκινήτου το βράδυ, στο γιατί συμπεριφέρονται με έναν – είτε αυτοκαταστροφικό – είτε αναποτελεσματικό τρόπο και καταλήγουν να ταλαιπωρούνται.

Μαθαίνουν να θέτουν και να επικεντρώνονται σε στόχους (στοχοθεσία).

Μαθαίνουν να τροποποιούν κατάλληλα τις εκάστοτε επιλογές τους προκειμένου για τη μεγαλύτερη ψυχική τους οικονομία – ζυγίζοντας τα θέλω τους σε σχέση με την ικανοποίηση που λαμβάνουν.

Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ευκολότερα το μεγαλύτερο όφελος για τους ίδιους και να αναλαμβάνουν υπεύθυνα τις αποφάσεις τους σχετικά με αυτό, στη βάση του

“Για να κερδίσω κάτι, θα χάσω κάτι άλλο! Δε μπορώ να τα έχω όλα δικά μου!”.

Μαθαίνουν επίσης να είναι ευέλικτοι ως προς την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, αφού εκπαιδευθούν να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να βλέπουν τον κόσμο όχι μόνο με τα δικά τους μάτια. Μαθαίνουν ότι για ένα γεγονός, μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ερμηνείες.

Κι όλα τα παραπάνω, συνιστούν έναν όμορφο αγώνα, έχοντας φροντίσει όμως παράλληλα να έχουν και μία καλή παρέα σε αυτόν (το σύμμαχο ψυχοθεραπευτή ή σύμβουλο)!

Η όλη διαδικασία είναι άκρως ανατροφοδοτική, αναπτυξιακή, αγκαλιάζει και προωθεί τη θετική προσωπική εξέλιξη και ωρίμανση του ανθρώπου και εν τέλει την αυτοπραγμάτωση και την ευτυχία του, αρκεί κάποιος να αποφασίσει να διάγει έναν βίο συνειδητοποιημένο, με ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά του.

Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού – Μαρτυρίες

 • Κηφισιά, 23/9/2022, Νίκος Α., 48 ετών – Οικονομολόγος

  Έχω να πω τα καλύτερα για τη συνεργασία μου με την  Έρη Κεχαγιά. Αρχικά με κέρδισε το πλούσιο βιογραφικό της που είδα στην ιστοσελίδα της και στη συνέχεια η ίδια, παρά το ότι την εντόπισα αναζητώντας στο διαδίκτυο, ανάμεσα σε  άλλους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, κάποιον εξειδικευμένο στις κρίσεις πανικού. Τελικά στις συνεδρίες μαζί της συνειδητοποίησα ότι αυτό που με ταλαιπωρούσε, δεν ήταν ακριβώς οι κρίσεις πανικού και  οι κρίσεις άγχους από την εργασία μου, αλλά αυτά που ήταν πίσω από αυτά και τα οποία με καταδυνάστευαν, με είχαν στενοχωρήσει από παλιά και επιμελώς αρνιόμουν να δεχτώ αποθώντας τα.
  Οι συναντήσεις μας συνεχίζονται ακόμα και σίγουρα τη συστήνω ως επαγγελματία.

 • Μαρούσι, 20/9/2022, Σταυρούλα Α., 42 ετών – Μηχανικός Πληροφορικής

  Μόνο καλά λόγια  έχω να πω σχετικά με τη συνεργασία μου με την κ. Έρη Κεχαγιά.
  Η κ. Έρη μου απέσπασε το σεβασμό μου μέσα από την συνεργασία μας ώστε να την τοποθετήσω ψηλά στην εκτίμησή μου. Αρχικά με κέρδισε η προσεγμένη και σύγχρονη επαγγελματική ιστοσελίδα της και στη συνέχεια η ίδια, παρά το ότι την εντόπισα αναζητώντας έναν εξειδικευμένο επιστήμονα για κρίσεις άγχους. Οι συναντήσεις μας βρίσκονται σε εξέλιξη. Τη συστήνω  ανεπιφύλαχτα ως ειδικό.

 • Γαλάτσι, 22/6/ 2022, Μαριάνθη Μαγγίρα, 50χρ. – Οικιακά

  Η κυρία Έρη Κεχαγιά είναι ένας άνθρωπος που με κέρδισε από την αρχή. Αισθάνθηκα ασφαλής από τη πρώτη συνεδρία μαζί της και ότι μπορεί να με βοηθήσει στις κρίσεις πανικού. Συνάντησα μία συγκροτημένη και έμπειρη επαγγελματία, με ικανότητες καλής επαφής. Επέδειξε ιδιαίτερη σχολαστικότητα και υπευθυνότητα και αισθάνθηκα την αγάπη που έχει γι’ αυτό που κάνει. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 • Φιλοθέη, 3/4/2022, Μαρία Ζ., 54 ετών – Export Manager Καπνικής Πολυεθνικής

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Κεχαγιά για τη βοήθειά της. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είναι σημαντικό σε μία δύσκολη στιγμή, και ειδικά όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα -όπου δε βλέπεις αντικειμενικά και ξεκάθαρα το θέμα- να “πέσεις” σε καλά χέρια, ικανών επαγγελματιών. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

 • Αθήνα, 2/2/2022, Άννα Κ., 39 ετών – Jewelry designer

  Η κυρία Κεχαγιά με τη δομημένη και προσεκτική προσέγγιση στο ιστορικό μου και την ορθή εκτίμηση του προβλήματος,  με βοήθησε να καταλάβω σημαντικά σημεία που είχαν να κάνουν με εμένα και τον τρόπο που αισθανόμουνα. Μου άρεσε η μεθοδικότητά της, η γλυκύτητα της ομιλίας της και η ειλικρίνειά της στη συνεργασία μας παρά το ότι αισθανόμουν κάποιες φορές να  με πιέζει κάπως. Στο σημείο αυτό  όμως, είναι  που έρχεται και το θεραπευτικό ταρακούνημα, η “αφύπνιση” – όπως διαπιστώνει κάποιος  εκ των υστέρων βέβαια, αν δε λιγοψυχίσει και διακόψει στη μέση τη ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Εγώ ομολογώ, παρ’ ολίγο να το διαπράξω αυτό. Χωρίς να καταφεύγει σε ωραιοποιήσεις και προτρέποντάς με να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και να δω την πραγματική διάσταση των καταστάσεων στη ζωή μου, κατάφερα να κατανοήσω, γιατί βίωνα κάθε γεγονός – ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό ήταν- με τόσο πανικό.

 • Άγιος Δημήτριος, 25/1/2022, Αιμιλία Φ., 42 ετών – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών

  Επαγγελματίας με μεγάλη πείρα, κάτι που φαίνεται. Η ίδια  έχω ως ασθενής  αρκετή εμπειρία από επισκέψεις και σε  άλλους συναδέλφους της  κατά καιρούς. Την ευχαριστώ θερμά γιατί στάθηκε η αιτία να σταματήσει η ταλαιπωρία μου στην αναζήτηση ειδικού για τις αφόρητες κρίσεις πανικού από τις οποίες υπέφερα επί χρόνια και να δω για πρώτη φορά στη ζωή μου τόσα πολλά πράγματα να πηγαίνουν ανέλπιστα καλά – κάτι που ακόμη δε μπορώ να πιστέψω!

 • 19/1/2021, Κατερίνα Β., 29 ετών – Ελεύθερη επαγγελματίας

  Το αίσθημα που νιώθεις ότι  πεθαίνεις, ή όταν ξυπνάς τα ξημερώματα με κρίση πανικού, εύχομαι κανείς να μην το ζήσει. Σκεφτόμουν,  με μεγάλη μου στεναχώρια αλλά και φόβο, ότι δε θα αποφύγω την επίσκεψη στον  ψυχίατρο, αν δεν κάνω κάτι ΤΩΡΑ και το οποίο μάλιστα απέφευγα τα τελευταία χρόνια, αν και στο βάθος μέσα μου υποψιαζόμουν  ότι έπρεπε να απευθυνθώ σε ψυχολόγο για ψυχοθεραπεία. Για κάποιο λόγο δεν ένιωθα όμως έτοιμη γι αυτό.
  Μετά από μία τρομακτική κρίση που με έστειλε μέσα στον Αύγουστο στο νοσοκομείο, νιώθοντας ότι πατάω σε λακκούβες,  τρέμοντας,  και ότι η καρδιά μου θα πεταχτεί έξω από εμένα, ήταν το καταλυτικό συμβάν, για να δώσω μία  ευκαιρία στον εαυτό μου χωρίς άλλη αναβλητικότητα, να ξεκινήσω θεραπεία με κάποιον ειδικό. Μένοντας σε νησί, η μόνη λύση ήταν οι εξ αποστάσεως συνεδρίες και με ανακούφιση επένδυσα τις προσδοκίες μου για βοήθεια, στην κ.Κεχαγιά.
  Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία δεν είναι τόσο σύντομη όσο φανταζόμουν αρχικά, αλλά διαπιστώνω στην πορεία, ότι είναι η διάρκειά της είναι τόση, όση πραγματικά εγώ έχω κατά βάθος ανάγκη. Βέβαια υπάρχουν και οι αντιστάσεις μου, που μου υπαγορεύουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσω παραπάνω και φυσικά θα ήταν πιο εύκολο για άλλη μία φορά να αποφύγω να έρθω αντιμέτωπη με πράγματα που δε θέλω να δω.
  Ενθαρρύνω όμως, όλους όσους νιώθουν ότι χρειάζονται βοήθεια, να μην αναβάλλουν και να μη φοβηθούν να ζητήσουν βοήθεια. Τώρα διαπιστώνω πόσο κακός σύμβουλος είναι η αναβλητικότητα!

 • Ν. Ηράκλειο, 12/12/2020, Ελένη Π., 41 ετών –  Λογίστρια /Payroll Manager Ξενοδοχειακού Ομίλου

  Επαγγελματίας με υπομονή και εμπειρία. Έχω επισκεφτεί πολλούς ψυχολόγους, αλλά μόνο με την Έρη Κεχαγιά υπήρξε η χημεία που με “κράτησε” στην όλη διαδικασία, η οποία με βοήθησε πολύ στο πρωτόγνωρο για εμένα συναίσθημα των κρίσεων άγχους, παράλληλα με την εκδήλωση διαφόρων νευροφυτικών συμπτωμάτων, όπως έμαθα ότι είναι η ασύστολη φαγούρα που είχα σε όλο μου το σώμα.

  Τώρα, μετά από ενάμισι  χρόνο σταθερών συνεδριών δύο φορές κάθε εβδομάδα, νιώθω ότι έχει αλλάξει η ζωή μου.  Σταμάτησα πλέον να φοβάμαι. Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και το να δώσω αίμα για τις ιατρικές  εξετάσεις, ήταν για εμένα βουνό και με άκουγε όλο το εργαστήριο, εκτός αν έπαιρνα από πριν ηρεμιστικό. 
  Σταμάτησα να ζω σε μία φαινομενική ησυχία και να λέω “όλα καλά” – ενώ δεν ήταν όλα καλά. Σύντομα έμαθα ότι έκανα “άρνηση” και διέψευδα την πραγματικότητά μου.

  Μπορώ  πλέον να εργαστώ χωρίς να πρέπει να σημειώνω σε πολλαπλά παράλληλα ανοιχτά παράθυρα στον υπολογιστή μου, εκατομμύρια πράγματα που ήθελα να μην ξεχάσω να διεκπεραιώσω – και τελικά “τα ξεχνούσα”. Μπορώ  να  μπω και πάλι σε αεροπλάνο, να ενεργώ αυτόνομα και να θέτω όρια στα παιδιά μου και στον άνδρα μου.
  Σας ευχαριστώ πολύ Έρη Κεχαγιά για αυτό το μεγάλο δώρο!

Συμβουλευτική Σχέσεων & Γάμου – Μαρτυρίες

 • Π. Ψυχικό, 10/9/2022, Ηλιάνα Κ.44χρ. Δημόσιες σχέσεις και Κλέαρχος Π., 56χρ. –  Επιχειρήσεις διάθεσης προϊόντων για κατοικίδια ζώα

  Παρά την αμηχανία μας, καθώς ήταν οι  πρώτες μας επισκέψεις σε τέτοια ειδικότητα,   σύντομα κατανοήσαμε  ότι ο μόνος δρόμος  για να βρούμε υποστήριξη,  είναι να μοιραστούμε με έναν ειδικό –  σύμβουλο γάμου, τους προβληματισμούς μας και το αδιέξοδο που βιώναμε  στο γάμο μας με πολύ πόνο.
  Η διακριτική ενθάρρυνση της κ. Κεχαγιά αλλά και το χιούμορ της, μας έκανε να  αισθανθούμε  σιγά – σιγά πιο άνετα να μιλήσουμε διεξοδικά.
  Διαπιστώσαμε  ότι η επικοινωνία μας μέχρι τώρα, βασιζόταν στο ίδιο προβληματικό μοντέλο αυτών που είχαμε και οι δύο βιώσει στις πατρικές μας οικογένειες, όπου υπήρχε πάντοτε φοβερή  ένταση. Αναπαράγαμε ως ενήλικες στο γάμο μας, αυτό που είχαμε εισπράξει. Μέσα από τη συνεργασία μας με την Έρη Κεχαγιά, μάθαμε ότι είμαστε το προϊόν των παιδικών μας τραυμάτων!
  Η Έρη Κεχαγιά, μας βοήθησε να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στη σχέση μας και να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως απολύτως υπεύθυνους για ό,τι μας συμβαίνει!
  Μας βοήθησε επίσης  να ανακαλύψουμε  τρόπους, ώστε να θέτουμε όρια και να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας χωρίς φόβο και ένταση, ούτε να γενικολογούμε μιλώντας εφ’ όλης της ύλης για ό,τι παράπονα είχαμε από όλα τα χρόνια, ούτε όμως και να υποχωρούμε σε κάτι που δεν είμαστε σύμφωνοι, απλά για να μη δημιουργηθεί άλλη μία ένταση.
  Εξυπακούεται ότι τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να φανεί αποτελεσματική και σε άλλα ζευγάρια.

 • Lyon, Rhône-Alpes France, 19/2/2022, Γιάννης Χ., 38 ετών – Οικονομολόγος

  Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κυρία Κεχαγιά, καθώς όταν ξεκίνησα με αφορμή αναζήτηση για ειδικό στη συμβουλευτική σχέσεων, είχα 100% επιτυχία στις αποτυχημένες σχέσεις.
  Ξεκινούσα μία σχέση και μέσα σε λίγους μήνες κάτι στράβωνε, ενώ θεωρούσα ότι έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μαζοχίζομαι  χωρίς λόγο και ότι οι γυναίκες τελικά ήταν αχάριστες και ότι ήθελαν  να με χειρίζονται – τουλάχιστον αυτές στις οποίες “έπεφτα” εγώ. Στην αρχή πίστευα επίσης ότι επέλεγα συνεχώς συμφεροντολόγες και ψυχρές συντρόφους,  που κοίταγαν μόνο πως οι ίδιες θα εξασφαλιστούν σε όλα τα επίπεδα.   Πάντοτε ένιωθα να ταλαιπωρούμαι στην προσπάθειά μου να είμαι σε συνεχή εγρήγορση, ώστε να μην αφήσω περιθώρια να  με “ρίξουν”.

  Η προσπάθεια διατήρησης  της σχέσης είχε γίνει τόσο κουραστική και βασανιστική, που ξεπερνούσε τη χαρά που ένιωθα ότι εισπράττω από κάποιες πλευρές  αυτής, τόσο με ελληνίδες συντρόφους, όσο και με ξένης καταγωγής,  μια και τυγχάνει να είμαι έλληνας του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια.

  Καθώς αυτό το σκηνικό επαναλαμβανόταν, με το να χωρίζω κάθε φορά έχοντας το αίσθημα του αδικημένου, με προβλημάτιζε στο τι μπορεί να συμβαίνει με εμένα και μήπως τελικά φταίω χωρίς να το καταλαβαίνω.
  Έτσι – μια και έχει γίνει και λίγο της “μόδας”  η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία, σκέφθηκα να απευθυνθώ σε κάποιον  ειδικό με εμπειρία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Βρήκα την κ. Κεχαγιά στο διαδίκτυο, μετά από αναζήτηση για σύμβουλο σχέσεων και σύμβουλο γάμου στην Ελλάδα.
  Κριτήριό μου ήταν επίσης η συνεργασία να γινόταν με άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσα να μιλήσω στη μητρική μου γλώσσα, τα ελληνικά, έτσι ώστε να με καταλάβει καλύτερα και  να μπορεί να “πιάσει” τη δική μου ιδιοσυγκρασία ως άνδρα και ως έλληνα μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως, αυτό της Γαλλίας.
  Διαβάζοντας τα άρθρα της και ειδικά το “Πως να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο”,  αλλά και το “Γιατί τα σημερινά αγόρια είναι αδύναμα να γίνουν άνδρες”,  αισθάνθηκα ότι μιλάει μέσα μου και κάτι μου έκανε  “κλικ” στο ότι μάλλον βρήκα τον  ειδικό που αναζητώ.  Το σημείο που με απασχόλησε επίσης,  ήταν ότι λόγω του ότι μένω μόνιμα στη Γαλλία,  θα έπρεπε να κάνω τις συνεδρίες online, κάτι για το οποίο  επίσης είχα σχετικούς  ενδοιασμούς και δεν το εμπιστευόμουν απόλυτα για διάφορους λόγους.
  Τελικά με χαρά διαπίστωσα ότι αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα, αντιθέτως διαπίστωσα ότι ήταν καλό που αποφάσισα  να αξιοποιήσω  τις  δυνατότητες που μου δίνει η τεχνολογία για online συμβουλευτικές συνεδρίες και υποστήριξη, αφού το από κοντά – που σίγουρα υποθέτω είναι καλύτερο, δεν ήταν εφικτό.  Η κ. Κεχαγιά, με τους κανόνες που όπως μου είπε δίνει το θεραπευτικό πλαίσιο συνεργασίας, δημιούργησε το κλίμα ώστε οι  διαδικτυακές συναντήσεις μας να προσομοιάσουν με αυτές από κοντά  και να μη χάνονται τα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά αποτελέσματα, όπως επισήμανε.
  Από τις πρώτες επικοινωνίες μας live,  έστω και μέσα από την οθόνη, άρχισα να εγκλιματίζομαι  σε αυτό που άκουσα να αποκαλεί θεραπευτική σχέση. Η αίσθησή μου ήταν θετική.
   Ήταν υποστηρικτική, αληθινή και αυστηρή εκεί που έπρεπε καταδεικνύοντας τις αντιφάσεις που έπεφτα και το ασύμμετρο των πράξεών μου.
  Με βάση το αποτέλεσμα,  πιστεύω ότι όλος ο  χειρισμός της ήταν ο αρμόζων, κάτι για το οποίο την συγχαίρω.
  Κύρια Κεχαγιά σας ευχαριστώ για την όμορφη εμπειρία στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης.

 • Bριλήσσια, 2/10/2022, Μ. Λ., 49 ετών – τ. αεροσυνοδός

  Ένιωσα όμορφα από την αρχή, βλέποντας έναν όμορφο και φωτεινό χώρο γραφείου, αλλά και τη φυσιογνωμία της κ.Κεχαγιά.
  Η ίδια αρχικά, με καθοδήγησε με τη λήψη ενός αναλυτικού  ιστορικού. Έμεινα έκπληκτη  μπορώ να πω, από τη διαπίστωση για το πόσο σημαντική είναι η λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού, κάτι που με  είχε ξενίσει λίγο αρχικά κατά τη συνέντευξη. Στην αρχή θεωρούσα ότι χρονοτριβούμε με το να με ρωτά “άσχετα” πράγματα που τότε δε φαίνονταν να συνδέονταν με το πρόβλημα στο γάμο μου το οποίο και είχε αποτελέσει το κίνητρό μου για να την επισκεφθώ.
  Ωστόσο,  ακριβώς μέσα από αυτό το ιστορικό, “έριξε φως” σε  απορίες που με βασάνιζαν πολλά χρόνια.
  Δεν είχα ποτέ συνειδητοποιήσει ή φανταστεί, ότι στοιχεία από το παρελθόν μου και τα βιώματά μου, συνδέονται τόσο καταλυτικά  με συμπεριφορές μου στο τώρα.
  Προτείνω την κ. Κεχαγιά σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να βελτιώσει τον γάμο του και τη σχέση του με τον σύντροφό του.

 • Κέρκυρα, 18/1/ 2022, Νίκος Ζ., 57 ετών – Έμπορος

  Ευχαριστώ την κα Κεχαγιά για την συμβουλευτική της υποστήριξη στα ζητήματα με την οικογένειά μου. Χάρη στην εμπειρία της και την καθοδήγησή της καταφέραμε να βρούμε έναν κώδικα πιο ξεκάθαρης και λειτουργικής συνεννόησης και καλύτερου κλίματος στο σπίτι αλλά και στον εργασιακό χώρο, καθότι τυγχάνει να τον μοιραζόμαστε.

 • Κηφισιά, 15/1/2022, Διονύσης Α., 42 ετών – Εμπορική επιχείρηση

  Η σύντροφος μου δεν ήθελε να πάμε με τίποτα σε έναν σύμβουλο σχέσεων. Τελικά από μία τυχαία σύσταση εμπιστεύτηκε την κα Κεχαγιά και πραγματικά η απόφασή μας αυτή, μας ωφέλησε πολύ. Δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία αν νομίζεις  ότι δε θα πρέπει και ο ίδιος να κάνεις κάποιες αλλαγές, αλλά έχει αποτελέσματα αν ενδιαφέρεσαι να κρατήσεις τη σχέση σου. Σε ευχαριστούμε πολύ Έρη!

 • Αθήνα, 20/5/2021, Φ.Λ., 51 ετών – Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης

  Η απόφαση μου να επισκεφθώ την κα. Έρη Κεχαγιά, υπήρξε από τις πιο σημαντικές και ουσιαστικές για την μετέπειτα θετική εξέλιξη της ζωής μου, με αφορμή τα προβλήματα στο γάμο μας με τη σύζυγό μου. Για κάθε ζευγάρι είναι πραγματικά μια βοηθητική διαδικασία, ανεξάρτητα από τη έκβαση της, ώστε να δουν πιο καθαρά και αποστασιοποιημένα την ουσία της σχέσης τους και της ζωή τους, κοινής στο εξής, η μη.

Συμβουλευτική Γονέων – Μαρτυρίες

 • Mαρούσι, 27/5/2022, Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου,46 ετών

  Με τις στοχευμένες ερωτήσεις της, η κ. Κεχαγιά μου δημιούργησε πολύ σύντομα την ασφάλεια ότι θα με βοηθήσει. Δεν είχα κάποια σύσταση, ούτε πηγή να αποτανθώ, μια και δε σχετίζομαι με γιατρούς ή οικογενειακούς συμβούλους. Στην αναζήτηση, προσπαθώντας να βρω διέξοδο στις ανησυχίες μου και στις ενοχές μου για τις δυσκολίες στη διαχείριση της αρνητικής συμπεριφοράς του παιδιού μου, προσγειώθηκα στην υπέροχη συνέντευξή  της στην τηλεόραση “Οικογένεια Βατήρας”! Την ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε να μάθω πράγματα που ούτε καν είχα φανταστεί ότι είναι έτσι.

 • Φιλοθέη, 23/3/2022, Α. Γ., 37 ετών – Διεύθυνση Οικονομικών

  Τι μπορείς να κάνεις όταν βλέπεις το παιδί σου να είναι θυμωμένο και να κλαίει από τα νεύρα του; Έψαχνα στο internet να βρω τι φταίει και εμφανίζει αυτή τη συμπεριφορά. Βρήκα την κα Κεχαγιά και πήγα στο γραφείο της να κάνω μία πρώτη διερευνητική συνάντηση. Με υποδέχτηκε σε ένα υπέροχο χώρο και καθαρό  που σου φτιάχνει τη διάθεση μόλις μπεις. Η ίδια είναι πολύ ευγενική και αμέσως μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται για μία έμπειρη σύμβουλο στα θέματα των παιδιών. Συνεχίζω ακόμα μαζί της γιατί νιώθω σιγουριά στο πώς να διαχειριστώ κρίσιμες καταστάσεις με το παιδί μου. Σας τη συστήνω ανεπιφύλαχτα.

 • Πεντέλη, 12/2/2022, Γιάννα Π., 45 ετών, συγγραφέας & Λουκάς Π., 50 ετών, e-Commerce Director Πολυεθνικής 

  Τι να πούμε για την κα Κεχαγιά; Μόνο τα καλύτερα μπορούμε να πούμε! Σοβαρή και ταυτόχρονα  ευγενική, με πολλές γνώσεις στα ζητήματα με τα παιδιά και τους εφήβους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που δουλεύουμε μαζί της. Δε μας βοηθάει μόνο να βλέπουμε γρηγορότερα και με περισσότερη αποφασιστικότητα τη σωστή συμπεριφορά σαν γονείς αλλά και μας βοηθά να την επιδεικνύουμε στον κατάλληλο χρόνο με την κατάλληλη προετοιμασία των παιδιών. Όλα αυτά  δεν τα γνωρίζαμε, αφού δεν τα διδασκόμαστε κάπου, και έτσι τις περισσότερες φορές καταλήγαμε  να κάνει ο καθένας μας  ό,τι θεωρούσε  ότι θα προστατεύσει τα παιδιά περισσότερο. Συχνά πέφτοντας σε αντιφάσεις είτε με αυτά που λέγαμε και πράτταμε, είτε και μεταξύ μας ως συνεννόηση. Μπερδεύαμε και  βασανίζαμε τόσο τα παιδιά μας, όσο και τους εαυτούς μας.
  Κρατούμε ανάμεσα σε πολλά άλλα από τη συνεργασία μας,  στην όλη προσπάθειά μας  για μία καλύτερη οικογενειακή ζωή, τις Φυσικές και Λογικές συνέπειες. Κρατάμε το ότι για να υπάρχει το όποιο αποτέλεσμα βελτίωσης συμπεριφοράς, πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τις σχέσεις με τα παιδιά μας. 
  Σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

 • Μαρούσι, 14/12/2021, Αντωνία  Θ., 44 ετών – Δημόσια Υπάλληλος

  Εξαιρετική επαγγελματίας, δομημένη και επικεντρωμένη με ενδιαφέρον και μεράκι στη δουλειά της. Με βοήθησε πολύ σαν άνθρωπο να διαχειρίζομαι καλύτερα τα όρια στις σχέσεις μου, να λέω όχι, ειδικότερα με την κόρη μου που είναι ατίθαση και καλομαθημένη. Σας τη συστήνω!

 • Μαρούσι, 18/10/2021, Θ. Ι., 43 ετών – Ιατρός

  Ουσιαστική στην εργασία της και με αποτελέσματα. Μας βοήθησε στα θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης που είχαμε με το υιοθετημένο παιδί μας. Πλέον έχουμε καταφέρει να έχουμε μία ισορροπημένη σχέση και σε αυτό βοήθησε η κα Κεχαγιά. Σας ευχαριστούμε πολύ!

 • Αγ. Παρασκευή, 31/1/2021, Αλέξανδρος Κ., 51 ετών – Πολ. Μηχανικός & Αργυρώ Κ., 51 ετών, Επιχείρηση εμπόριο ειδών ζαχαροπλαστικής

  Αυτό που δεν ήθελα, ήταν να εξαρτώμαι από έναν ψυχολόγο για το πώς να διαχειριστώ τη σχέση με το παιδί μου.
  Όμως, μετά την απόφαση με τη σύζυγο μου να χωρίσουμε, ακούσαμε το παιδί μας να μας αναφέρει ότι ποτέ δεν ήμασταν ούτως ή αλλιώς εκεί για την ίδια και ότι έπρεπε να είχαμε πάρει διαζύγιο προ καιρού. Τότε κατάλαβα ότι χρειαζόμασταν επαγγελματική αρωγή – και μάλιστα χθες!

  Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε από κοινού την κ. Κεχαγιά κατόπιν σύστασής της να πηγαίνουμε μαζί σε κοινές συνεδρίες για το καλύτερο του παιδιού, και όχι να αναζητήσουμε ατομικές συνεδρίες με ξεχωριστούς επαγγελματίες.

  Το σημαντικό είναι ότι καταλάβαμε την τελευταία έστω στιγμή, ότι η εξειδικευμένη βοήθεια που μπορείς να λάβεις,  σε κρίσιμες στιγμές της ζωής, όπως είναι ένα δύσκολο διαζύγιο, μπορεί να μεταβάλλει την επώδυνη αυτή συγκυρία, σε εποικοδομητική αφορμή. Δουλεύοντας με την κα Κεχαγιά κατανοήσαμε το αυτονόητο, ότι ωριμότερο παιδί σημαίνει ωριμότεροι γονείς!

  Είδαμε το παιδί μας να μεταμορφώνεται σε ένα συνεργάσιμο κορίτσι που κυνηγάει χωρίς αγχώδη συμπτώματα πλέον, τους στόχους του. Σας ευχαριστούμε πολύ και συστήνουμε την κα Κεχαγιά ανεπιφύλαχτα.

 • Γαλάτσι, 12/1/2020, Αργύρης Σ., 48 ετών – Διοικητικό Στέλεχος ΔΕΚΟ

  Όταν ξεκίνησα τις συνεδρίες με τη κα Κεχαγιά ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για τη ζωή μου. Μόλις είχε αποβιώσει η γυναίκα μου και οι συμβουλές από φίλους και συγγενείς αν και ανεκτίμητες, δεν επαρκούσαν.

  Ο γιος μου ανέπτυσσε μία αλλόκοτη συμπεριφορά μαζί μου. Η κα Έρη Κεχαγιά, με βοήθησε να καταλάβω και τους δυο μας καλύτερα και  μας στάθηκε με την κατάλληλη υποστήριξη να περάσουμε το πένθος μας ομαλά, να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά και να ξαναβάλουμε τη ζωή μας σε μία σειρά. Το επίσης σημαντικό είναι ότι το παιδί μου απέφυγε να αποκτήσει φοβίες με το θάνατο ή να νιώθει μειονεκτικά χωρίς τη μητέρα του.

 • Λιβαδειά, 26/6/12, Εύα Μαρίνη, 47 ετών, Ελεύθερη επαγγελματίας

  Με την Έρη Κεχαγιά γνωριστήκαμε σε μια από τις ομάδες των Σχολών Γονέων του Δήμου Λεβαδέων πριν περίπου 12 χρόνια.Στις συναντήσεις αυτές, βοηθήθηκα να μάθω τις ανάγκες των παιδιών μου και πως να διαχειρίζομαι καλύτερα τα θέματα που τα αφορούσαν.
  Αργότερα, μετά από χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου, ζήτησα και πάλι την επαγγελματική της βοήθεια, σε ατομική βάση πλέον, όπου στάθηκε δίπλα μου συμπαραστάτης. Στα πλαίσια της πολύτιμης αυτής συνεργασίας μας, αισθάνθηκα ότι αναγεννήθηκα και συνεχίζω τη ζωή μου όπως εγώ θέλω: με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, εμπιστοσύνη και αγάπη προς τους συνανθρώπους μου και αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μου έρχονται για μια καλύτερη ζωή!

Συμβουλευτική Ενηλίκων – Μαρτυρίες

 • Αθήνα, 19/7/2022, Ρούλα Παπαδάκη, 57 ετών

  Στο πρόσωπο της κυρίας Ε. Κεχαγιά βρήκα έναν άνθρωπο – επιστήμονα με Επαγγελματισμό και Ανθρωπισμό. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας μας, διέκρινα την εμπεριστατωμένη εμπειρία της καθώς και τον Σεβασμό που την διέπει προς τον συνάνθρωπο. Θεωρώ ότι βρήκα όχι απλά μια ικανή ψυχοθεραπεύτρια αλλά και μια συμπαθέστατη και προσηνή προσωπικότητα που είναι διαθέσιμη να με υποστηρίξει στο θέμα που με απασχολεί.

 • Αθήνα, 12/6/2021, Μαρία Κώνστα, 34 ετών

  Η δειλία και η αναστολή που φανταζόμουν ότι θα με συνοδεύουν πάντοτε, μια και ήμουν ένα πολύ υπερπροστατευμένο παιδί με φοβίες και με πολλή αρνητική κριτική από τους οικείους μου, μέχρι την προχωρημένη ηλικία των 30 ετών, έδωσαν τη θέση τους στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

  Η αυτοπεποίθηση που νιώθω εδώ και 4 χρόνια μετά την αρχή της ψυχοθεραπείας μου με την κ. Έρη – την οποία και συνεχίζω,  με κάνουν να σκέφτομαι, πως αυτό που νόμιζα ως χαμένο χρόνο, ήταν τελικά πολύτιμο, προκειμένου να κινητοποιηθώ. Ήταν μέρος του εαυτού μου που έφθασα να αποδεχθώ για να μπορώ να κάνω τα τόσο σημαντικά βήματα της αυτοβελτίωσης.
  κ. Έρη σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου κι εύχομαι κι άλλοι να παραδειγματιστούν και να αναζητήσουν τη βοήθειά σας!

 • Πατήσια, 24/6/2020 Σειρήνη Νίκη, 45 ετών – Οικιακά

  Το 2014 έγινε μια αλλαγή στη ζωή μου η οποία ήταν καθοριστική για την εξέλιξή μου. Γνώρισα την κυρία Κεχαγιά η οποία με βοήθησε να βγω από το σκοτάδι και το λαβύρινθο που βρισκόμουν. Εκείνο το διάστημα έκλαιγα μέρα παρά μέρα. Μπορείτε να καταλάβετε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρισκόμουν.

  Στην πρώτη μας συνάντηση πιο πολύ έκλαιγα και λιγότερο μίλαγα. Ήταν όμως η πρώτη φορά που κάποιος άκουγε αυτά που έλεγα και δεν βιαζόταν να μου πει τι πιστεύει ο ίδιος ή που κάνω λάθος.

  Όσο περνούσε ο καιρός και κάναμε περισσότερες συναντήσεις τόσο έκλαιγα λιγότερο και μιλούσα περισσότερο. Μερικές φορές μου έδινε κάποιες κατευθύνσεις αφού πρώτα μου έδινε χρόνο για να τις σκεφτώ μόνη μου και όταν δυσκολευόμουν προσπαθούσε να με κατευθύνει προς αυτό που δεν έβλεπα ή δεν καταλάβαινα. Όταν τελείωνε η συνάντηση μας δεν σταματούσε η προσπάθεια μου για αλλαγή, “έπαιρνα δουλειά για το σπίτι”.

  Σκεφτόμουν όλα αυτά που είχαμε πει και έτσι σιγά-σιγά ήρθε η αλλαγή που ήθελα.
  Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για ν’ αλλάξουμε κάτι που μας δυσκολεύει – είτε είμαστε 30 είτε 40 είτε 50. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και προσπάθεια από τη μεριά μας. Αν δεν μπορούμε μόνοι μας καλό θα ήταν να ζητήσουμε βοήθεια από όποιον πιστεύουμε εμείς ότι μπορεί να μας βοηθήσει και τότε θα έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για την αλλαγή.

  Κυρία Κεχαγιά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μου δώσατε και ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε και πολλούς άλλους ανθρώπους.

 • Αθήνα 18/12/19 Ελένη Δ., 31 ετών – Στέλεχος πολυεθνικής

  Είναι ένα ταξίδι, ξεκινάς γιατί δεν σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι αλλά δεν ξέρεις που πας, ούτε πότε θα φτάσεις.

  Στη διαδρομή πολλές φορές θα σκεφτείς να γυρίσεις πίσω. Εκεί, θα υπάρχει εκείνη που θα επιμείνει να συνεχίσεις. Θα δυσανασχετήσεις. Μπορεί να σκεφτείς ότι ίσως να μην υπήρχε λόγος να ξεκινήσεις.

  Για ένα μεγάλο διάστημα δεν θα είσαι σε θέση να αντιληφθείς τις αλλαγές που σου συμβαίνουν. Κάποια στιγμή θα αισθανθείς τη πρόοδο σου, εκείνη την έχει ήδη αντιληφθεί, και την έχει δρομολογήσει.

  Σκεφτόμουν όλα αυτά που είχαμε πει και έτσι σιγά-σιγά ήρθε η αλλαγή που ήθελα.
  Κοινή συναινέσει θα σταματήσει αυτή η σχέση.

  Για το επόμενο διάστημα θα συνεχίσεις να επεξεργάζεσαι τα δεδομένα. Στα επόμενα γενέθλια σου θα έχεις ήδη ανακαλύψει την εσωτερική σου δύναμη, θα έχεις γνωρίσει την γοητευτική πλευρά του εαυτού σου…

 • Μαρούσι, 08/03/16, Κωνσταντίνα Κ., 38 ετών- Στέλεχος Εκδοτικής Εταιρίας

  Όταν η ​σύμβουλος και ​ψυχ​οθεραπεύτριά ​μου κ. Έρη Κεχαγιά με ρώτησε αν θα ήθελα να γράψω για την εμπειρία μου από τη συνεργασία μας​,​ απάντησα θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν όμως της ζήτησα να μου δώσει μια κατεύθυνση, αρνήθηκε​,​ λέγοντας οτι δεν υπάρχουν περιορισμοί και θα πρέπει να γράψω αυθόρμητα ό,τι πιστεύω και όπως το νιώθω.

  Αρχικά τρόμαξα λες και θα έδινα εξετάσεις και ότι μπορεί να ήταν λάθος η απόφαση μου. Επέλεξα όμως να το δω σαν μια πρόκληση και έτσι ξεκίνησα να γράφω σα να μιλάω σε ένα φίλο και να του περιγράφω το “ταξίδι” μου που κρατάει τα τελευταία 11 χρόνια, τη​ς​ αναζήτησή​ς​ της προσωπικής μου ανάπτυξης, της δικής μου “​’Ιθάκης​”​. Είναι σίγουρα το πιο δύσκολο, επίπονο και ταυτόχρονα λυτρωτικό ταξίδι που εχω κάνει εγώ​ και ο εαυτός μου. Η σκέψη να απευθυνθώ σε κάποιον επαγγελματία ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή​, υπήρχε χρόνια πριν,  αλλά δεν τολμούσα να το αναφέρω στο οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον.

  Μη μπορώντας λοιπόν να εξωτερικεύσω όλα αυτά που αισθανόμουν, κλεινόμουν όλο και περισσότερο στον εαυτό μου. Έτσι τα ψυχολογικά συμπτώματα όπως άγχος, απόγνωση, πόνος, θλίψη, θυμός, πανικός, γιγαντώνονταν  στις δύσκολες περιόδους της ζωής μου, οι οποίες ήταν πολλές. Τα
  ο​ικογενειακ​ά και προσωπικά προβλήματα μετατρέπονταν σε ψυχοσωματικά, εφόσον όταν δεν μιλάει το στόμα, μιλάει το σώμα. Αρρώσταινα συχνά, πάθαινα τυμπανισμό και συνεχείς ενοχλήσεις στο στομάχι, είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, μοιρολατρούσα για όλα τα δεινά που μου συνέβαιναν, πίστευα ότι ήμουν άτυχη, ότι η ζωή ήταν πολύ άδικη μαζί μου και θύμωνα που κανείς γύρω μου δεν με καταλάβαινε. Φοβόμουν να συγκρουστώ και αντί να στηρίζω τον εαυτό μου επέλεγα να τον θυματοποιώ. Φοβόμουν να διεκδικήσω ό,τι πίστευα ότι μου ανήκει και αφού δεν τα κατάφερνα μετ​ά​ χρέωνα τους άλλους (οικογένεια – σχέσεις – φίλους).

  Σε όλα τα μεγάλα “θέλω” μου υπήρξα αναβλητική, από φόβο ότι για να τα αποκτήσω θα έπρεπε να αλλάξω. Έτσι μου ήταν πιο εύκολο να προσπαθώ να αλλάξω τους άλλους,  όμως με αυτό τον τρόπο ξόδευα άσκοπα όλη την ενέργεια μου. Ο μεγαλύτερος πόνος ήταν η έλλειψη αγάπης που ένιωθα και ότι δεν άξιζα την αγάπη.

  Το παράδοξο ήταν ότι αναζητούσα απεγνωσμένα να με αγαπήσουν όταν εγώ η ίδια δεν αγαπούσα τον εαυτό μου. Δημιουργούσα σχέσεις συγχέοντας την αγάπη με την εξάρτηση. Οι σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου ήταν οι πιο τοξικοί και αναβλητικοί παράγοντες για να αλλάξω στάση ζωής και να επιδιώξω αλλαγές που θα μου επέτρεπαν να ζω καλύτερα.
  Το πρώτο σημαντικό βήμα στη ζωή μου το έκανα όταν αναγνώρισα ότι όλα τα παραπάνω ήταν ένα βαρύ φορτίο και έψαξα να βρω τρόπο να απαλλαγώ από όλον αυτόν τον συναισθηματικό πόνο που αυτό μου προκαλούσε.
  Έτσι ξεκίνησα να επισκέπτομαι τη ​θεραπεύτριά ​μου σε εβδομαδιαία βάση. Θα ήταν μεγάλο ψέμα αν έλεγα ότι η διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα εύκολη και την έκανα με μεγάλη χαρά. Αντιθέτως, είναι μια δύσκολη και επίπονη δοκιμασία που απαιτεί δύναμη και ειλικρίνεια για να μπορείς να έρχεσαι αντιμέτωπος με τον ίδιο σου εαυτό. Χρειάζεται να διαθέτεις συνέπεια, επιμονή και υπομονή.
  Δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω και έλεγα ​”​δε μπορώ​,​ κουρ​άστηκα​”. Συνειδητοποίησα ότι η ψυχολόγος δεν είναι η φίλη μου, δε με παρηγορεί​,​ δε με συμβουλεύει και δεν κάνει μαγικά να λύσει τα προβλήματ​ά​ μου. Υπήρχαν μέρες όπου είχα αρνητικά αισθήματα για εκείνη, μπορώ να πω ότι σχεδόν τη μισούσα, ώ​σ​που κατάλαβα ότι εκείνη ήταν απλά ο καθρέφτης μου και ότι στην πραγματικότητα αυτόν που αντιπαθούσα ήμουν εγώ.

  Ευτυχώς για μένα, η Έρη διαθέτει υπομονή, σεβασμό και επαγγελματισμό και την ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξη της.

  Μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω ότι ακόμα και αυτά τα 50′ συνεδρίας που κάθομαι στον καναπέ και μιλάω δεν μπορούν να γίνουν ούτε 60′ ούτε 30′. Ο χρόνος είναι συγκεκριμένος και η συνεδρία είναι στην ουσία μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό μου.
  Το δεύτερο σημαντικό βήμα μου είναι οτι με αποδέχθηκα και με αγάπησα. Ανακάλυψα ότι δεν με γνώριζα και συνειδητοποίησα ποια είμαι και τι θέλω. Αποδέχθηκα τα τρωτά του χαρακτήρα μου και κάποια θέλησα να τα αλλάξω και άλλα απλά να τα αποδεχτώ.
  Η ανάγκη μου για αυτογνωσία με ωρίμασε και με βοήθησε να αναπτύξω την προσωπικότητα μου σε π​ολ​λο​ύ​ς τομείς της ζωής μου. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά αν τα καταφέρεις τότε θα μπορέσεις να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα, υιοθετώντας αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή σου.

  Προσωπικά η οποιαδήποτε αλλαγή με τρόμαζε από μικρό παιδί. Θυμάμαι, ότι όταν πήγαινα για ύπνο ακόμα και οι παντόφλες μου έπρεπε να τοποθετούνταν κάθε βράδυ σε συγκεκριμένο σημείο. Αυτή η σταθερότητα – στασιμότητα, μεγαλώνοντας παγιώθηκε και δεν μπορούσα να αποδεχθώ ή να προσαρμοστώ σε ​ό​ποια αλλαγή. Πόσω μάλλον όταν δεν ήταν επιλογή μου.
  Το τρίτο και πιο δύσκολο βήμα μου είναι ότι πλέον επιτρέπω και επιδιώκω τις αλλαγές στη ζωή μου. Ίσως όχι στον βαθμό που θα ήθελα αλλά για μένα είναι μεγάλη πρόοδος ​το ότι συνειδητοποίησα​,​ ότι η εξέλιξη μου και η ευτυχία μου βρίσκεται στην εσωτερική μου αλλαγή. Στον τρόπο σκέψης μου και στην ερμηνεία που δίνω στα διάφορα γεγονότα της ζωής μου ανεξαρτήτως έκβασης.

  Πλέον πιστεύω περισσότερο σε εμένα και στις δυνατότητες μου και αναγνωρίζω την υπέροχη ​πλευρά ​του χαρακτήρα μου. Επιδιώκω την ηρεμία, και επιλέγω την αισιοδοξία και τη δημιουργία στη ζωή μου. Έχω το θάρρος να εκφράζω τις επιθυμίες μου και να αντιμετωπίζω τις αντιξοότητες, αναζητώντας λύσεις ακόμα και στα άλυτα προβλήματα. Επιλέγω να διαχειρίζομαι τις τοξικές σχέσεις και τα αρνητικά συναισθήματ​ά​ μου και να μην τα αποδέχομαι παθητικά. Αγαπάω τον εαυτό μου, πιστεύω ότι αξίζω τα καλύτερα στη ζωή και τα διεκδικώ.
  Με συγχωρώ για τα λάθη μου γιατί μέσα απο αυτά βελτιώνομαι. ​Προσπαθώ και χτίζω υγι​εί​ς και ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις. Σίγουρα, σε όλες τις αλλαγές υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που δεν μπορούν να δεχτούν τις αλλαγές μου και αυτό ίσως οδηγήσει σε απώλειες. Πολλές φορές όμως για να αποκτήσεις κάτι μπορεί να χάσεις κάτι άλλο. Είναι δύσκολο​, αλλά η εσωτερική μου ισορροπία και η ψυχική μου υγεία είναι η προτεραιότητ​ά​ μου. Πιστεύω ότι όσο όμορφο είναι το “μέσα” μας τόσο πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι γινόμαστε. Το πιο ωραίο που είχα ακούσει για την ψυχοθεραπεία​ είναι ότι:
  Η ψυχοθεραπεία​ ε​ίναι ένα εσωτερικό spa για να ομορφαίνεις το μέσα σου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!!!!

 • Κ. Κηφισιά 22/10/2015 Νίκος Μητάκος, 38 ετών, Στέλεχος Colgate-Palmolive

  Ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την κα Κεχαγιά στις αρχές του 2009. Έξι χρόνια μετά, εξακολουθώ να θεωρώ τη συγκεκριμένη απόφαση ως τη σημαντικότερη, και πλέον επωφελή, της ζωής μου.
  Οι αλλαγές που συντελέστηκαν στην προσωπικότητά μου, και καθρεφτίστηκαν στις επαγγελματικές/κοινωνικές μου σχέσεις, υπήρξαν τεράστιες και εμφανείς στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμουν.
  Γυρνώντας τη σκέψη μου στο παρελθόν, μετανιώνω συχνά που δεν επισκέφτηκα κάποιον ειδικό σε αρκετά μικρότερη ηλικία, ώστε να έχω νωρίτερα τα σημαντικά οφέλη της ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας, τα οποία απολαμβάνω τώρα.

 • Αθήνα, 19/07/2015, Κυριακή Μ., 31 ετών -Τεχνολόγος Ιατρ. Εργαστηρίων

  Η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία ήταν για μένα ένα ταξίδι, άλλες φορές ευχάριστο, άλλες φορές δύσκολο, μα πάντα συναρπαστικό και στο τέλος του οι “αποσκευές” μου γέμισαν με σημαντικά εφόδια για τη ζωή.

 • Αθήνα, 2/5/2011, Δήμητρα  Παναγιωτοπούλου, 25 ετών – Ειδική παιδαγωγός

  Λίγοι μόνο μήνες για μένα, ήταν τότε αρκετοί για να αφήσω πίσω μου το “βάρος” που είχε τρυπώσει στην καρδιά. ​Φόβοι που έβλεπα και άλλοι που αρνιόμουν πεισματικά… ήταν καιρός να μείνουν στο παρελθόν.
  Μέσα από την ψυχοθεραπεία, έκανα ένα βήμα πιο σταθερό, πιο αποφασιστικό σε μια καινούρια αρχή,​ που χωρίς τις συνεδρίες ίσως να μην ήμουν έτοιμη να διαχειριστώ, ή ακόμη και να την εκτιμήσω!
  Διάλογος με μένα, διάλογος με την κα Έρη​.​ Όλο αυτό το διάστημα το αφιέρωσα στον εαυτό μου, το οποίο αισθάνομαι ότι ​με πλούτισε με γνώσεις και αυτοπεποίθηση και με έκανε να δω, ότι είναι ωραίο να αντιλαμβάνεσαι ότι ο κόσμος είναι όμορφος​, όχι μόνο από μια ίδια ματιά, αλλά από πολλές διαφορετικές.
  Κα Έρη ένα ευχαριστώ από καρδιάς.

 • Λιβαδειά, 2008, Κ.Μ.- Νοσηλεύτρια

  Η επαφή μου με τη ψυχοθεραπεία, με βοήθησε να μάθω εμένα, πιο βαθιά και ουσιαστικά. Καταλυτικό αποτέλεσμα αυτού, ήταν το να κατανοήσω τι αναζητώ από τους ανθρώπους γύρω μου. Οι γνώσεις που πήρα από τις συνεδρίες, λειτούργησαν για μένα ως  στήριγμα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις της ζωής μου. Ένα ανεκτίμητο δώρο και μια απόφαση που πήρα για τον ίδιο μου τον εαυτό.
  Ευχαριστώ την κα Έρη Κεχαγιά.

Αντιμετώπιση Ψυχοσωματικών

 • Μελίσσια 1/6/22 Παύλος, 34 ετών, Στέλεχος λογιστηρίου

  Ως ένα εξαιρετικά αγχώδες πλάσμα που είμαι, με εκδήλωση διάφορων νευροφυτικών και ψυχοσωματικών συμπτωμάτων κατά καιρούς, κατέληξα να βιώσω  για μία μακρά περίοδο έντονη απώλεια μαλλιών μετά από μία ιδιαίτερα στρεσσογόνο περίοδο στη ζωή μου (την οποία  συνειδητοποιήσα αρκετά αργότερα).

  Αυτό μου δημιούργησε τότε, έναν φαύλο κύκλο νέου πρόσθετου άγχους για την εικόνα μου, ανησυχίας για το τι έκταση μπορεί να πάρει αυτό σε σχέση με την υγεία μου,  και βέβαια  χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

  Αρχικά δεν πίστευα σε ψυχογενή αίτια του φαινομένου (έλεγα μάλιστα ότι,  ό,τι δεν μπορούμε να αποδείξουμε το ρίχνουμε στο άγχος και στα ψυχογενή αίτια) δεδομένου ότι υπάρχει και μία κληρονομικότητα στην οικογένεια, ούτε κατά συνέπεια πίστευα σε ψυχολογικές θεραπείες – “πώς δηλαδή με τον διάλογο θα θεραπευθεί το σωματικό μου σύμπτωμα?” αναρωτιόμουν. Επίσης πίστευα ότι μπορούσα να το ξεπεράσω μόνος μου “κανείς δε ξέρει τον εαυτό του καλύτερα από τον ίδιο” – μεγάλη αυταπάτη αυτό.

  Με τη βοήθεια φυτικών σκευασμάτων  με προϊόντα τοπικής χρήσης  ή και φαρμακευτική αγωγή στην έσχατη ανάγκη προσπαθούσα να λύσω το πρόβλημα.
  Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω χρόνο και πανικόβλητος να αναζητήσω βοήθεια αποφασίζοντας ακόμη και να “συρθώ” στο γραφείο ενός ψυχολόγου ή ψυχοθεραπευτή.

  Τελικά ήταν η πιο λυτρωτική ενέργεια στη ζωή μου και ευχαριστώ την κ. Έρη Κεχαγιά που βρέθηκε στο διάβα μου μετά από σύσταση από έναν καλό μου φίλο και πρώην πελάτη της, που πολύ οριοθετημένα (και κάπως αυστηρά τότε θεωρούσα), με βοήθησε να δω τις επί χρόνια, ανέκφραστες συγκρούσεις μέσα μου.

  Κυρία Κεχαγιά σας ευγνωμονώ και σας ευχαριστώ. Ζω ανακουφισμένος, απολαμβάνοντας τις χαρές, αλλά και έχοντας μάθει να αναγνωρίζω και να τιμώ όλα μου τα συναισθήματα. 

 • Ν. Φιλοθέη 11/10/21 ‘Ελενα, 31 ετών, Γραφίστρια

  Μετά από μία αποβολή υπέφερα από θλίψη. Βίωνα το πένθος μετά από τη χαρά, τα όνειρα και τις ελπίδες για το παιδάκι που θα έφερνα στη ζωή. Ο άντρας μου επέμενε να πάμε σε μία ψυχολόγο για να με βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία διάθεση να ακούω κάποιον να μου λέει ότι πρέπει να κάνω αυτό ή το άλλο. Η εμπειρία μου από την κα Κεχαγιά ήταν ανακουφιστική. Και φυσικά δεν είχε καμία σχέση με αυτά που σκεφτόμουν. Με βοήθησε να δω τη ζωή από μία πιο αισιόδοξη ματιά και την ευχαριστώ γι’ αυτό.

 • Αθήνα, 14/5/21 Στεφανία, 27 ετών

  Μία αποτυχημένη σχέση και μία εγκυμοσύνη που μάλλον έπρεπε να διακοπεί, λόγω υποψίας για αυτοάνοσο. Αυτός ήταν ο λόγος που επισκέφτηκα την κα Ερη Κεχαγιά. Θέλω να την ευχαριστήσω για όλη την υποστήριξη, την αποδοχή και την κατανόηση σε εκείνη την πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου.