Λογότυπο Ψυχική Υγεία

Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων παιδιών και εφήβων, με τα φώτα της επιστήμης της ψυχολογίας, υποστηρίζει και ενδυναμώνει πολύ αποτελεσματικά τον απαιτητικό ρόλο κάθε γονέα – κάθε μέλλοντα γονέα, ή εκπαιδευτικού. Τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε ηλικιακή εξελικτική φάση, να διαχωρίζουν τις ανάγκες των παιδιών από τις δικές τους  ανάγκες (π.χ. ανεκπλήρωτα όνειρα, ματαιώσεις και προσωπικές προσδοκίες) και να τους προσφέρουν ενθάρρυνση, ώστε να αναπτυχθούν σε ώριμους, χαρούμενους, υπεύθυνους, όσο και αυτόνομους ενήλικες. Χαρακτηριστικά όπως, συναισθηματική νοημοσύνη, ψυχική ανθεκτικότητα απέναντι στις δυσκολίες, διεκδικητικότητα,  αλλά και συνεργατικό πνεύμα – που αποτελεί και το μοναδικό “εργαλείο”  επιβίωσης, είναι οι πολύτιμες εφεδρείες ενός παιδιού και αργότερα ενήλικα, που είχε συνειδητοποιημένους και χαρούμενους γονείς.

synedries-simvouleftikis-goneon-psychotherapeiaΣυγκεκριμένα, η συμβουλευτική γονέων, σε ατομικές συνεδρίες ή σε ομάδες, αποτελεί έναν ανεκτίμητο σύμμαχο όλης της οικογένειας. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, εκπαιδεύει τους φροντιστές / γονείς, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν το δυναμικό της  προσωπικότητάς των ιδίων καταρχάς, ώστε να αποφεύγονται οι εξαρτητικές τους τάσεις προς τα παιδιά και να αποκτήσουν  γνώσεις  και έγκυρη πληροφόρηση, ώστε να αποτελέσουν θετικά μοντέλα (παράδειγμα προς μίμηση) για τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας.

Τα παιδιά δημιουργούν ταυτίσεις από πολύ νωρίς και είναι κομβικής σημασίας να ζουν στην πραγματικότητά τους και να ενδοβάλλουν, το γυναικείο πρότυπο – μητέρα, το ανδρικό πρότυπο -πατέρας, τι σημαίνει «είμαι ζευγάρι», τι σημαίνει σχέση, τι σημαίνει εκτίμηση και συνεργατικότητα στη σχέση, τι σημαίνει “δίνω & παίρνω” στη ζωή.

Η  συμβουλευτική γονέων παιδιών και εφήβων, αφορά στη συνεργασία μεταξύ των γονέων (ιδανικά και των δύο – εάν υπάρχουν – παρόντων στη  συνάντηση)  και ενός εξειδικευμένου συμβούλου οικογένειας & ψυχικής υγείας.

Συνδρίες Συμβουλευτικής Γονέων παιδιών και εφήβων

Ο σκοπός της Συμβουλευτικής Γονέων παιδιών και εφήβων

Σκοπός είναι οι γονείς, να λάβουν την κατάλληλη “εκπαίδευση”, καθοδήγηση και βοήθεια, στην αναγνώριση, αποδοχή και αντιμετώπιση: των δυσκολιών του παιδιού τους σε διάφορους τομείς όπως είναι η αρνητική συμπεριφορά, η ψυχοσυναισθηματική του αναστάτωση, η κοινωνικοποίησή του και η προσαρμογή του στο σχολείο και τον έξω κόσμο.

Ας έχουμε υπόψη μας ότι πάντοτε η αρνητική συμπεριφορά, εκφράζει μία μορφή αποθάρρυνσης του παιδιού και μία μορφή δυσκολίας του ενήλικα φροντιστή του, συνειδητή ή ασυνείδητη!

Σε ποιους απευθύνεται η Συμβουλευτική Γονέων;

«Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός» είπε ο Βίλχελμ Μπους.

simvouleftiki-goneon-psychologosΗ συμβουλευτική γονέων απευθύνεται τόσο σε γονείς , όσο και σε εκπαιδευτικούς. Γονείς και εκπαιδευτικοί, βρίσκονται γεμάτοι αγωνία και άγχος μπροστά στην ευθύνη αποτελεσματικής διαχείρισης καθημερινών, μικρών ή μεγάλων δυσκολιών των παιδιών. Το πρόβλημα ξεκινά, καθώς το “επάγγελμα” γονέας δε διδάσκεται όπως άλλες τέχνες, ενώ εκείνοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά, χωρίς καμία σχετική εκπαίδευσή τους.

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ή σε μέλλοντες γονείς, ακόμη και σε γιαγιάδες και παππούδες – καθότι και εκείνοι πολλές φορές αποτελούν άτομα του στενού περιβάλλοντος του παιδιού και μέρος της διαπαιδαγώγησής του.

Ενδεικτικά, θέματα που συχνά απασχολούν είναι:

 • διαζύγιο, απώλεια, πένθος
 • προβλήματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας των παιδιών στο σπίτι ή το σχολείο
 • δυσκολίες σχολικής προσαρμογής
 • μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα
 • συναισθηματικά προβλήματα των παιδιών, όπως άγχος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, υπερβολική συστολή, προσκόλληση, αυτοερωτισμός, διαχείριση μελέτης, αδερφική ζήλια, κ.α.
Τι προσφέρουμε στη Συμβουλευτική Γονέων;

Η συμβουλευτική γονέων, είναι ένα δυναμικό, στοχευμένο, σεμιναριακό πρόγραμμα “εκπαίδευσης”, που έχει δημιουργήσει η σύμβουλος οικογένειας & ψυχοθεραπεύτρια, Έρη Κεχαγιά, απόσταγμα των επιστημονικών της γνώσεων και της πολυετούς εμπειρίας της.

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από τις συνεδρίες / συναντήσεις, ατομικές ή ομαδικές:

 • να αποκατασταθεί η ισορροπία στις ενδο-οικογενειακές σχέσεις και να μειωθούν οι εντάσεις,
 • να καλλιεργηθεί θετικό κλίμα και αισιόδοξη ατμόσφαιρα,
 • να ενθαρρυνθεί η εποικοδομητική έκφραση των συναισθημάτων – κυρίως των αρνητικών και δυσάρεστων,
 • να καλλιεργηθεί ο σεβασμός και η “άνευ όρων” αποδοχή της ιδιαιτερότητας του κάθε μέλους της οικογένειας,
 • και να επιτευχθεί η εκμάθηση ενός ψυχραιμότερου και εν τέλει αποτελεσματικότερου τρόπου επικοινωνίας & διαχείρισης των καταστάσεων, ώστε να υπάρχει αρμονία, σύμπνοια, χαρά, θετική εξέλιξη, ωρίμανση και καλλιέργεια αυτοεκτίμησης, όλων των μελών.
Γιατί να κάνω συνεδρίες Συμβουλευτικής και να απευθυνθώ σε εσάς;

Επιλέγοντας να απευθυνθείτε σε έναν ικανό και έμπειρο σύμβουλο οικογένειας – ψυχοθεραπευτή όπως η Έρη Κεχαγιά, με την επιτυχημένη διαδρομή της από το 1996, γνωρίζετε ότι μπορείτε να βοηθηθείτε αποτελεσματικά:

 • Στη συνεργασία σας με το παιδί και στο “κτίσιμο” της θετικής γονεϊκής σχέσης
 • Στους προβληματισμούς σας ως προς τη σωστή διαχείριση διαφόρων – καθημερινών – και μη – δυσκολιών
 • Σε εξατομικευμένες συμβουλές προσαρμοσμένες στο παιδί και στη δική σας συνθήκη ζωής, σε σχέση με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει εκείνο
 • Στην κατανόηση σε βάθος και στην ορθή αντιμετώπιση των αιτιών των δυσκολιών του παιδιού – και όχι απλά στην επιφανειακή τροποποίηση των ανάρμοστων συμπεριφορικών του εκδηλώσεων
 • Στη “διάλυση” των μύθων που “κυκλοφορούν” και μπερδεύουν τους γονείς, προκαλώντας τους σύγχυση ως προς το τι είναι πράγματι καλό για το παιδί, με τους ίδιους να βρίσκονται συχνά στα όρια των αντοχών τους
 • Στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση του πολύπλευρου και απαιτητικού ρόλου του γονέα
 • Στη βελτίωση της συζυγικής σχέσης, που πολύ συχνά είναι “το υπόγειο μη ορατό βασικό αίτιο” του συμπτώματος και δυσκολιών που εμφανίζει το παιδί, ως ένας καθρέφτης της συζυγικής δυσλειτουργίας
 • Στη δική σας ενθάρρυνση, ανακούφιση, απενοχοποίηση, ανάληψη ευθύνης σε ό,τι πράγματι είναι “δικό σας” και σας αφορά, στην οριοθέτηση τη δική σας και του παιδιού

Η Έρη Κεχαγιά έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Μ.Α. in Counselling Psychology) στο Keele University της Αγγλίας (U.K.).

Συντονίζει ιδιωτικά, ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων και παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικά Προσχολικά Κέντρα και Σχολεία στην Αθήνα και στην περιφέρεια ως εξωτερικός συνεργάτης, παρέχοντας Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Παιδιά, Παιδαγωγούς /Εκπαιδευτικούς και Γονείς.

Μάθετε περισσότερα για την Έρη Κεχαγιά

Συμβουλευτική Γονέων Online Συνεδρίες

Από την ασφάλεια του δικού σας χώρου, μέσω βιντεοκλήσης ή και τηλεφωνικά, η κα Έρη Κεχαγιά μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε διεξόδους, λύσεις & απαντήσεις, σε ότι δυσκολεύει εσάς ή το παιδί σας σε αυτή την πολύτιμη σχέση και να κάνετε την οικογένειά σας πιο ευτυχισμένη από ποτέ!

Συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος την επιθυμητή ημέρα και ώρα της συνάντησης και θα λάβετε επιβεβαίωση πολύ σύντομα, ή (ακόμη καλύτερα), επικοινωνήστε με την ‘Ερη Κεχαγιά καλώντας στο τηλέφωνο του γραφείου 210 2020119, για ζωντανή και αμεσότερη συνεννόηση

Contact

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.