Λογότυπο Ψυχική Υγεία

Toys Awards 2023- Συμμετοχή της Έρης Κεχαγιά

 Toys Awards 2023

Recognizing Innovative Products & Services


Συμμετοχή Έρης Κεχαγιά στην Κριτική Επιτροπή  

Διοργάνωση: Boussias Events

Δελτίο Τύπου

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events, τα Toys Awards.

Ο θεσμός επιχειρεί να αναδείξει και να επιβραβεύσει την καινοτομία στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν στα παιδιά, στους έφηβους αλλά και στους ενήλικες και έχει στόχο να βοηθήσει τα  μικρά και μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιµέρους τοµείς σωµατικά, κινητικά, γνωστικά, ψυχολογικά και κοινωνικά καθώς και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, τη δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στον χώρο “Χείρωνα”, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2023.

Προσκεκλημένη ως  ψυχολόγος επαγγελματίας ψυχικής υγείας και μία εκ των υπευθύνων αξιολόγησης των παιγνιδιών και μέλος της  κριτικής επιτροπής, ήταν η Έρη Κεχαγιά Ψυχοθεραπεύτρια Σύμβουλος Ψυχολόγος Οικογένειας, ανάμεσα σε άλλους εκλεκτούς συναδέλφους της.

Στην τελετή παρευρέθηκαν περισσότερα από 100  υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι τύπου, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού.

Χορηγός της τελετής ήταν η διακεκριμένη για την ποιότητά της, κατασκευάστρια εταιρεία παιγνιδιών, Giochi Preziosi Hellas.   

Συνολικά, διακρίθηκαν 18 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Τη βραδιά «άνοιξε», με τον χαιρετισμό της, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από έρευνα της εταιρείας NPD Group Inc., καταδεικνύει ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό, από τις οικονομικές πιέσεις.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Research & Markets, η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών άγγιξε σε αξία τα 156,5 δισ. δολάρια το 2021 και εκτιμάται ότι θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 7,5% μέχρι το 2027, οπότε και θα ανέλθει τελικά σε 249,6 δισ. δολάρια. Στη θετική εξέλιξη των μεγεθών του κλάδου συμβάλει και η τάση των νέων σε ηλικία γονέων, να επενδύουν σε παιχνίδια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών με δεξιότητες, κοινωνική υπευθυνότητα και οικολογική συνείδηση.

Το παιχνίδι  ενθαρρύνει τα παιδιά  να αναπτύξουν γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και να χρησιμοποιούν φαντασία και δημιουργικότητα.
Το σωματικό παιχνίδι τα βοηθά να αναπτύξουν ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό και λεπτές κινητικές δεξιότητες.
Σημειώνεται, ότι τα παιχνιδιάρικα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, καλύτερα προσαρμοσμένα, πιο συνεργάσιμα και πιο δημοφιλή με τους συνομηλίκους τους σε σχέση με εκείνα που παίζουν λιγότερο.
Τα παιδιά παίζουν επίσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν υπάρχει  ποικιλία παιχνιδιών. Δεν είναι απαραίτητα τα πιο ακριβά παιχνίδια που παρέχουν τη μεγαλύτερη τόνωση και απόλαυση.
Είναι καλύτερα να έχουν τέσσερα ή πέντε διαφορετικά παιχνίδια παρά ένα πολύ ακριβό».

Toys Awards – Eπιβραβεύουν Καινοτομία & Ποιότητα Ζωής στις Πόλεις

toys_awards_2023.pdf (toysawards.gr)