Λογότυπο Ψυχική Υγεία

Βιογραφικό Έρης Κεχαγιά

Ελευθερία - Έρη Γ. Κεχαγιά

Ψυχοθεραπευτής - Σύμβουλος Οικογένειας - Εκπαιδευτής Ομάδων

Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεία, Εκπαίδευση Ομάδων Σχολών Γονέων

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας – Αγία Φιλοθέη, Μαρούσι, Αττική, Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση από το 1996 M.A

Counselling Psychology – Keele University, U.K. Psychotherapy – Integrative Approach with psychoanalytic emphasis ECP holder – European Association of Psychotherapy

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Τοσίτσειο-Αρσάκειο σχολείο Εκάλης.

Έκανε τις βασικές της σπουδές στη Ψυχολογία και στη συνέχεια την ειδίκευση της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία
(Μ.Α. in Counselling Psychology) στο Keele University της Αγγλίας (U.K.)

Εκπαιδεύθηκε στη Συνθετική Προσέγγιση στη Ψυχοθεραπεία (Integrative Psychotherapy) αποκτώντας την ευρωπαϊκή πιστοποίηση (Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP Psychotherapist). Σημαντικό μέρος στην προσέγγισή της έχει η έμφαση σε ψυχαναλυτικά στοιχεία.

Έχει επίσης εκπαιδευθεί από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.) στην Εκμάθηση Δεξιοτήτων σε παιδιά Δημοτικού, από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και το Ε.ΠΙ.ΨΥ στην Πρόληψη Κατά της Χρήσης Ψυχοτρόπων Ουσιών (Ναρκωτικών), καθώς και από το τ. ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας) στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Συμβουλευτικής Σχολών Γονέων.

Συνεργάζεται με ιδιωτικά Προσχολικά Κέντρα και Σχολεία στην Αθήνα και την περιφέρεια ως εξωτερικός συνεργάτης, παρέχοντας Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Παιδιά, Παιδαγωγούς / Εκπαιδευτικούς και Γονείς.

Έχει απασχοληθεί επί σειρά ετών ως τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και διδάσκουσα μαθημάτων Ψυχολογίας, σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. της Αθήνας και στο τ.Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ως ψυχοθεραπεύτρια, για τις περιπτώσεις σεξολογικών δυσλειτουργιών ψυχογενούς βάσης.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών, με τον Δήμο Λεβαδέων – στη Λιβαδειά Βοιωτίας, έχοντας την επιστημονική ευθύνη και το συντονισμό, ομάδων Σχολών Γονέων (Ομάδων Ευαισθητοποίησης και Συμβουλευτικής Γονέων), Προσχολικής, Σχολικής και Εφηβικής ηλικίας, καθώς και ομάδας Αυτογνωσίας.

Εργάζεται ως ιδιώτης από το 1996 στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα Βόρεια Προάστια στην περιοχή Αγίας Φιλοθέης στο Μαρούσι, με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, επί προβλημάτων και δυσκολιών συμπεριφοράς, διάθεσης, σχέσεων, επικοινωνίας, παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, γονέων και εκπαιδευτικών, όπως και με όσους δοκιμάζονται  από αγχώδεις διαταραχές (νευρώσεις), διαταραχές διάθεσης ή συναισθηματικές διαταραχές, ή υποφέρουν από διάφορα νευροφυτικά ή ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Εκ παραλλήλου με την Αθήνα, το 2001 λειτούργησε με επιτυχία έως και τον Ιούλιο 2017, την ιδιωτική της πράξη και στην πόλη της Λιβαδειάς, κατόπιν θερμής παρότρυνσης γονέων και άλλων κατοίκων της πόλης και του νομού, μετά, τόσο την επιτυχημένη σειρά των βιωματικών σεμιναρίων που διεξήγαγε στην πόλη της Λιβαδειάς, όσο και τις επιστημονικές ομιλίες της, κατόπιν προσκλήσεων των τοπικών φορέων, σε θέματα γύρω από τη ψυχολογία του ανθρώπου, τις ανάγκες και την ανάπτυξή του.

Έχει εκλεγεί δύο φορές έως τώρα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. (1999 – 2003) και τελευταίως επανεξελέγη τον Μάρτιο 2013. Έχει επίσης διατελέσει δύο φορές μέλος της Επιτροπής Έγκρισης Νέων Μελών της ΕΕΣ, επί δύο τετραετίες αντίστοιχα.

Έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά – έντυπα και ηλεκτρονικά – επί θεμάτων  του αντικειμένου της και δίνει ομιλίες επάνω σε θέματα που αφορούν και σχετίζονται με τον άνθρωπο, την εξέλιξή του και την ανάπτυξη του δυναμικού του.

Μέλος των Επαγγελματικών Συλλόγων: Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (European Association for Counselling – EAC). Πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (European Association for Psychotherapy – EAP).

Συνεργαζόμενο Μέλος του ΕΠΕΝΕΙΝΑ Ψυχαναλυτική Πράξη

Μέλος Εθελοντών Επιστημονικών Συνεργατών Δημοτικών Ιατρείων (ΟΚΑΠΑ) Παλαιού Ψυχικού – Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας : Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους κατοίκους και δημότες του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά.

Θεωρεί ανεκτίμητες, τις γνώσεις που μπορεί και ο πιο “απλός” άνθρωπος να δώσει στους γύρω του.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της, είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τα κοινά, η διατήρηση των ηθών και εθίμων της χώρας μας, όπως π.χ οι Παραδοσιακοί μας Xοροί (μέλος του Λυκείου Ελληνίδων), η Προστασία των Zώων, το Κολύμπι, οι Περίπατοι, η Επικοινωνία με καλούς φίλους, το Θέατρο, το Σινεμά, το Διάβασμα βιβλίων Ψυχολογίας και βιβλίων Ταξιδιωτικού, Πολιτιστικού και Γεωγραφικού ενδιαφέροντος.

Προσέφερε τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στο Δήμο Αθηναίων και έχει συμμετάσχει σε δραστηριότητες διεθνών εθελοντικών οργανώσεων όπως στο πρόγραμμα «Volunteers for Peace» στο New Hampshire, U.S.A.(International Volunteer Organization) σε πρόγραμμα Συμβουλευτικής, απευθυνόμενο σε αμερικανούς μαθητές ευπαθών οικονομικών τάξεων, με ιδιαίτερες ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Η ανακάλυψη νέων χωρών και λαών, μέσω των ταξιδιών αποτελεί πάντοτε πηγή προσωπικού εμπλουτισμού, αναζήτησης και αναψυχής της.