Βρείτε τις ισορροπίες μεταξύ “Πρέπει” και “Θέλω” τον Αύγουστο!

Ο πιο πολυπόθητος μήνας του έτους, έφθασε!

Εύχομαι έναν Καλό Αύγουστο σε όλους τους εκλεκτούς συμμετέχοντες που με τιμάτε στην επικοινωνία μας, σε κάθε μεριά της Ελλάδας και του κόσμου!

Μήνας διακοπής! και σημαντικός σταθμός για την ανατροφοδότησή μας – σωματική και ψυχική –  και την καλύτερη αποδοτικότητά μας τους εργασιακούς μήνες – και δυσκολότερους ενδεχομένως – ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά – αυτοί που έπονται.

Η ψυχραιμία,
η μέγιστη υπευθυνότητα στην τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων από την πολιτεία κατά της διασποράς του covid19 (και ας μην παρασύρονται κάποιοι από συνομωσιολογικά σενάρια – περί ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της κοινής γνώμης με εικαζόμενους καταχθόνιους σκοπούς – που θα μπορούσαν να αγγίζουν και την παρανοϊκή σκέψη),
αλλά και η δυνατότητα να αντλήσουμε χαρές από το οτιδήποτε θετικό κάνουμε ή ζούμε καθημερινά, παρά τις απογοητεύσεις, το φόβο και την ανασφάλεια που αναμφίβολα μας πλήττουν, θα είναι νομίζω τα συνθήματα του μήνα Αυγούστου!

Ωστόσο, μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Pizza Hut – που προκάλεσε άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη – ότι κλείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και αποχωρεί, μετά και το καμπανάκι της Victoria’s Secret να κηρύξει πτώχευση,
τη Zara που έκλεισε 1.200 καταστήματα, τους οίκους, Chanel, Hermes και Rolex να έχουν σταματήσει την παραγωγή των κοσμημάτων και ωρολογίων τους και με τη Nike να ετοιμάζεται για δεύτερο γύρω απολύσεων, αλλά και τον ιδρυτή της AirBnb να λέει ότι λόγω της πανδημίας, 12 χρόνια προσπάθειας καταστράφηκαν σε 6 εβδομάδες,  όπως και τη Starbucks να ανακοινώνει το μόνιμο κλείσιμο 400 καταστημάτων… ,

και με τη λίστα να συνεχίζεται…

ακολουθούν κάποιες σκέψεις μου, για το πως φθάσαμε ως εδώ, πόσο έλλειψη από ιδεώδη, έλλειψη συνεργατικότητας και προνοητικότητας – απαξίωσης της έννοιας του Πατέρα και άρα της τάξης, του Νόμου και των ορίων, όσο έλλειψη και φροντίδας για ανθρωπιστικά / ανθρωποκεντρικά πλαίσια λειτουργίας, μας μάστιζαν.

Πέντε μήνες από την πανδημία έχουν δημιουργήσει πολλά χρέη σε σημαντικό ποσοστό ανθρώπων και οικογενειών, πολλοί από τους φίλους και ανθρώπους ενδεχομένως του περιβάλλοντός του καθένα μας κινδυνεύουν – αν δεν είναι ήδη εκτός εργασίας, άνεργοι και με δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται εκτός λειτουργίας ή να αναμένεται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για τη βιωσιμότητά τους.

Εάν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε συνεχίζει να δραστηριοποιείται, χωρίς σοβαρή μείωση αμοιβών ή απολύσεις – αντιμετωπίστε την με ιδιαίτερη θετικότητα και γίνετε όσο πιο αποδοτικοί και συνεργατικοί μπορείτε.

Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία που δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα παρά μόνο με συλλογικότητα και ευθύνη.
Το 2020 μπορεί για πάρα πολλούς να περιορίζεται μόνο στην επιβίωση.

Ίσως λοιπόν με αφορμή αυτή τη δοκιμασία, να αφήσουμε τα καθημερινά ανούσια παράπονα, να επικεντρωθεί ο καθένας μας στη βελτίωση ξεκινώντας πρωτίστως από τον εαυτό του και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε.

Αντιμετωπίζουμε αβέβαιες στιγμές, δεν είναι εύκολο, οπότε ας υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ, ας βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις των φίλων μας και ας βοηθήσουμε να στηριχτούν οι μικρές και ποιοτικές προσπάθειες επαγγελματιών στην κοινότητά μας.

Όλοι μαζί – σα ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! – με γνώμονα το κοινό συμφέρον και το κοινωνικό ενδιαφέρον, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!