Λογότυπο Ψυχική Υγεία

Άρθρο της Έρης Κεχαγιά στην εφημερίδα  “Ελεύθερος Τύπος”, Ιούνιος 2023

Το άρθρο της Έρης Κεχαγιά με τίτλο “Φιλοξενούμενος στις Διακοπές” δημοσιεύτηκε στο ένθετο περιοδικό ΔΥΟ (Διατροφή, Υγεία, Ομορφιά), της εφημερίδας
Ελεύθερος Τύπος, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.

To άρθρο της Έρης Κεχαγιά στο dyomagazine.gr

Η περίοδος των διακοπών για κάποιους, σημαίνει πως έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν, κάτι ιδιαίτερα εκτιμητέο, ειδικότερα σε καιρούς όπου τα οικονομικά είναι σφιχτά.

Τονίζεται η σημασία που έχει η φιλοξενία να δίνεται «από καρδιάς» και να προσφέρεται αβίαστα, όπως επίσης η σημασία του να συν-κατασκευάζουμε “τοπία συνύπαρξης” με τους άλλους, και του να χαιρόμαστε από κοινού, όπως συμβαίνει στη φιλοξενία.
Οι σχέσεις φιλοξενούμενου-οικοδεσπότη, στον σύγχρονο κόσμο, ποικίλλουν, ανάλογα με την τοποθεσία, τις αντιλήψεις του οικοδεσπότη και του επισκέπτη, τις εμπειρίες τους, την κουλτούρα τους, το χαρακτήρα τους και τις εικόνες ζωής που έχει λάβει ο καθένας τους.
Η φιλοξενία παραπέμπει σε μια θετική σχέση μεταξύ του οικοδεσπότη και του φιλοξενούμενου και ειδικά στην Ελλάδα συνδέεται με συγκεκριμένες θετικές ποιότητες των Ελλήνων, όπως η καλοσύνη, η ζεστασιά, η διασκέδαση, η κοινωνικότητα, αλλά και με το θεωρούμενο «ελληνικό φιλότιμο».

Σημαίνει το καλωσόρισμα του επισκέπτη και την παροχή κάποιας μορφής άνεσης προς αυτόν, ώστε να νιώσει σαν το σπίτι του, σαν “ένα σπίτι, μακριά από το σπίτι του”.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ