Λογότυπο Ψυχική Υγεία

Online Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία για Έλληνες του Εξωτερικού (Expat Online Counselling)

Η υπηρεσία online ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική απευθύνεται σε κατοίκους του εξωτερικού που επιθυμούν ελληνόφωνη ή και αγγλόφωνη ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου με την Έρη Κεχαγιά, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο οικογένειας.

Η Έρη Κεχαγιά διαθέτει μεγάλη και σε βάθος εμπειρία επί του θέματος, έχοντας η ίδια ζήσει από κοντά τη δύσκολη – αν και ελκυστική – όσο και πολλά θετικά υποσχόμενη – εμπειρία επαναπατρισμού κοντινών της προσώπων, αλλά και μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Στην online ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, η ψυχοθεραπεύτρια και ο θεραπευόμενος αξιοποιούν την σύγχρονη τεχνολογία, καταργώντας τα γεωγραφικά όρια. Οι Online Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας για Έλληνες του εξωτερικού (expat counselling) έχουν σχεδιαστεί, ώστε να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας και να υποστηρίζουν αποτελεσματικά κάθε νέο σας εγχείρημα.

Έγκαιρη και συστηματική ψυχολογική στήριξη Ελλήνων του εξωτερικού

Όλη η συνθήκη της μετανάστευσης ή και της παλιννόστησης, αποτελεί ένα “ξερίζωμα” και μία τεράστια αλλαγή ζωής. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η αποτελεσματική ψυχολογική υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση.

Οι συχνότερα διαγνωσμένες ψυχικές διαταραχές σε μετανάστες είναι:

  • Αγχώδεις διαταραχές και κυρίως η Διαταραχή Μετατραυματικού στρες και οι Κρίσεις πανικού
  • Διαταραχές διάθεσης π.χ. κατάθλιψη
  • Σωματόμορφες διαταραχές (νευροφυτικά), όπως διάφορα σωματικά συμπτώματα
  • Ψυχωσικές διαταραχές
  • Διαταραχές σχετισμένες με τη χρήση ουσιών

Η επαγγελματίας σύμβουλος οικογένειας, ψυχολόγος, Έρη Κεχαγιά, έχει στόχο να βοηθήσει τον παλιννοστούντα ή τον αποδημούντα κάτοικο του εξωτερικού:

  • να κατανοήσει το μέγεθος του βήματος που σχεδιάζει – στο “όλον” του και όχι μόνο στις επί μέρους πλευρές του και τη σημασία που αυτό έχει για τον ίδιο,
  • να ενημερωθεί για τα στάδια που εμπερικλείει η ενέργεια αυτή καθώς αφορά σε μία αλλαγή και ταυτόχρονα σε μία απώλεια, με συγκεκριμένα στάδια αναπόφευκτων εσωτερικών αλλαγών και “πένθους”,
  • να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις πολλαπλές ενέργειες που απαιτούνται – τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, απέναντι στις σχέσεις του ενδιαφερομένου με εξαρτώμενα μέλη (παιδιά), ή απέναντι σε άλλους ανθρώπους στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον του – καθώς γίνεται μία ανακατάταξη σε αποστάσεις, αποκαλύψεις, ανατροπές, εκπλήξεις δυσάρεστες και ευχάριστες για την ανταπόκριση οικείων ή περιβάλλοντος
  • να λάβει τα φώτα που χρειάζεται για να πορευτεί στο “άγνωστο” ή και σε “σκοτάδι”, με ψυχική ανθεκτικότητα, ρεαλισμό, στοχοπροσήλωση, ευελιξία, μαχητικότητα, αποτελεσματικότητα και αυτοεκτίμηση.

Η πολυετής εμπειρία και η εξειδίκευση της Ερης Κεχαγιά σε ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική υποστήριξη Ελλήνων του εξωτερικού την καθιστά αποτελεσματική στην υποστήριξη και καθοδήγηση Ελλήνων μεταναστών. Για το λόγο αυτό, την εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σειρά από προκλήσεις κατά τη μετάβασή τους σε μία νέα χώρα.

Αν είστε κάτοικος εξωτερικού ή επιστρέψατε στη χώρα (επαναπατρισθής) και επιθυμείτε να ξεκινήσετε online ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Contact